Marmara Denizi’nde balina var mıdır?
Muğla’nın iç kesimlerindeki Marmaris ilçesine bağlı Turunç beldesindeki Amos antik kenti açıklarında gözlemlenen Kaşalot türü balinanın, su altı ekosisteminin iyi durumda olduğunun göstergesi olduğu açıklandı.
İstanbul Denizinde balina var mı?
Boğaz’daki denize yakından bakarsanız, siz de onları fark edeceksiniz! Türkiye’nin tamamında on bir tür deniz memelisi vardır: uzun balina, ispermeçet balinası, grampus, çizgili yunus, alaca yunus, küvier balinası, katil balina ve Akdeniz foku.
Türkiye’de hiç balina görüldü mü?
Türkiye sularında dört adet karaya vurma olayı ve bir adet nesli tehlike altında olan uzun balinanın canlı olarak görüntülenmesi olayı kayıt altına alındı.
Türkiye denizlerinde balina var mı?
Uzun balina (Balaenoptera physalus) Akdeniz’in orta ve batı kesimlerinde yaygındır. Çoğunlukla açık denizde yaşarlar. Tek tek gözlemlenebilseler de 6 ila 10 hayvandan oluşan gruplar oluşturabilirler.
Türkiye’de balina nerede var?
Türkiye’de Ege ve Akdeniz kıyılarında bulunurlar. Bu balinalar aynı zamanda fin balinaları, uzun balinalar ve çatal kuyruklu balinalar olarak da bilinirler.
Marmara Denizi’nde yunus balığı var mı?
Boğaz’da üç tür yunus yaşamaktadır. Bunlar; Tarla kuşu (Delphinus delphis), şişe burunlu yunus (Tursiops truncatus) ve musur (Phocoena phocoena)’dır; * Şişe burunlu yunus türü; Yerleşik dediğimiz tür, İstanbul ve çevre kıyı kesimlerinde 4 mevsim ve 12 ay boyunca yerleşiktir.
Marmara Denizinde köpek balığı var mı?
Bursa Gemlik Koyu’nda gırgır ağına 3,5 metre uzunluğunda, 1 ton ağırlığında köpek balığı yakalandı. İHA’da yer alan habere göre, Marmara Denizi’nin güney kıyısını oluşturan Gemlik Koyu’nda balıkçıların ağına 1 ton ağırlığında, 3,5 metre uzunluğunda köpek balığı yakalandı.
Ege Denizi’nde balina var mı?
Aydın Kuşadası açıklarında ve Ege Denizi’ndeki Sakız ve Sisam adalarında yaşayan dev balina görenleri şaşkına çevirdi. Bölgedeki Deniz Koruma Enstitüsü’nün yaptığı araştırmada görülen dev balinanın yaklaşık 57 ton ağırlığında olduğu belirtildi.
Boğazda yunus var mı?
Boğaz’ın sevimli yüzleri: Boğaz’da üç yunus türü de yıl boyunca görülebilir. Ancak onları görme olasılığı ilkbahar aylarında artar. “Boğaz’da görülme sıklığı, özellikle ilkbahar ve sonbaharda pelajik balıkların göçü sırasında artar,” diyor Assoc.
Mavi balinadan daha büyük bir canlı var mı?
Ancak kütlesi… 85 ila 340 ton arasında bir kütleye sahip olduğu düşünülüyor. Bu ölçümler doğruysa, Perucetus 150-180 ton ağırlığındaki mavi balinadan çok daha büyük olacak ve muhtemelen en büyük hayvan unvanının tek sahibi olacak.
Kambur balina Türkiye’de var mı?
Türkiye’de 11 tür “Ayrıca, şu ana kadar Türk denizlerini ziyaret eden üç balina türü kaydedildi: minke balinası, katil balina ve kambur balina. Yani, Türk denizlerinde 11 tür olduğu söylenebilir.”20 Mart 2023
Dünyanın en büyük hayvanı nedir?
140 tondan fazla ağırlığa sahip olan mavi balina, şimdiye kadar yaşamış en büyük hayvan olarak kabul edilir. Dinozorlar çağında yaşadığı bilinen en büyük yaratık Argentinosaurus’tur ve Mezozoik çağda yaşamış olan bu yaratığın ağırlığının ancak 90 tona ulaşabildiği tahmin edilmektedir.
Karadeniz’de balina olur mu?
Projenin sonuçlarına göre, Cebelitarık Boğazı’ndan Süveyş Kanalı’na kadar Akdeniz ve Karadeniz’de toplam 800 bin yunus ve balinanın yaşadığı tahmin ediliyor.”22 Nisan 2021
Karadeniz’de yunus var mı?
Karadeniz’de üç tür yunus vardır: harp yunusu (Delphinus delphis), liman yunusu (Phocoena pheocena) ve şişe burunlu yunus (Tursiops truncatus). Bu üç tür geçmişte av istatistiklerinde birlikte listelenmiş olsa da, harp yunusu en çok avlanan türdü ve avların %80-90’ını oluşturuyordu (2).
Türkiye’de deniz aslanı var mı?
Akdeniz’de veya diğer Türk denizlerinde manati yoktur. Tüm yüzgeçayaklılar gibi, zamanlarının çoğunu kıyı sularında geçirirler. Nehirlerin denize döküldüğü yerlerde, yani bu nehirlerin acı sularında veya tatlı sularında çok nadir görülürler.
Marmara Denizi’nde hangi hayvanlar var?
Torik, palamut, lüfer, barbunya, barbunya, yunus, köpek balığı, iskorpit, mercan, trachonny, akrep, istavrit, kızılkanat, levrek, sdlya, hamsi, gümüş böceği, zargana, dil balığı, kalkan, lapin, kemer balığı, kefal, mercan, çipura, midye, levrek, mercan, lagos, orfoz.
Marmara Denizi’nde hangi balıklar vardır?
Bunlar; Kefal, barbunya, istavrit, kıraça, İspari, İlarya, İzmarit, Kalkan, çipura, iskorpit, sinarit, palamut, torik, zindandelen, altıparmak, lüfer, kofana, chinakop, kefal, levrek, hamsi, gümüş, çaça, sardalya, dil balığı, mezgit, ton balığı, yunus, mersin balığı, kılıç balığı, gelincik, minakop, zargana, tirsi, …
Marmara Denizinde köpek balığı var mı?
Bursa Gemlik Koyu’nda gırgır ağına 3,5 metre uzunluğunda, 1 ton ağırlığında köpek balığı yakalandı. İHA’da yer alan habere göre, Marmara Denizi’nin güney kıyısını oluşturan Gemlik Koyu’nda balıkçıların ağına 1 ton ağırlığında, 3,5 metre uzunluğunda köpek balığı yakalandı.
Marmara Denizi’nde aslan balığı var mı?
Kızıldeniz’den Akdeniz’e ve sonra Ege’ye kadar uzanan istilacı balon balığı da Marmara’da görüldü. Başka bir istilacı tür olan aslan balığı, yakın zamanda Midilli adasının kıyılarında keşfedildi. Aslan balığı, sıcaklık bariyeri nedeniyle Marmara Denizi’ne giremez.